De Beiaard schenkt vrede

“Al zeven eeuwen lang kijken generaties vol bewondering naar de Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een knap staaltje van middeleeuwse bouwkunde in karakteristieke Demergotiek. Een indrukwekkend kunstwerk dat ons sinds 1337 is nagelaten door onze voorouders. Een beschermd monument dat we koesteren. Een “Vredesbeiaard” bouwen in de westertoren van “de grote kerk” wordt dan vandaag het werk van onze generatie. We willen dit doen ter herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog en de miljoenen slachtoffers. Het is bovendien een unieke gelegenheid om Aarschot extra attractief te maken.”
Hartelijk dank aan quasimodo2  😉  Mark Van Eyck.

Priester (deken op pensioen) Huub Gerits vertelt.
Op 11/11/2018 zullen de eerste noten weerklinken over Aarschot.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s