Jules Nijs

Grote dank aan Aarschot Weleer voor de interessante weetjes die er steeds verschijnen.
Zeker doorklikken naar hun FB en zeker ook naar hun website “Aarschot Weleer”.

Ze vermelden bvb.:
“Jules Nijs, de schoonzoon van de eigenares van De Witte Molen te Aarschot waar Rocco en zijn orkest een optreden hadden, was uitbater van jukeboxen. ”

Jules had zijn eigen platenlabel: Show Records.
Rocco Granata en Alberto Cortez kregen o.a. de kans bij hem.

Rocco Granata wordt 80

Op “Verhalen over popmuziek: een popartiest uit Italië Rocco Granata” lezen we:

” “In 1960 belde Jules Nijs mij. Hij zei dat hij telefoon gehad had van de Duitse filmmaatschappij CCC in Berlijn. Of ik in een film zou willen zingen en acteren. De film zou ‘Marina’ heten. Ik zou 2.500 Duitse mark per dag verdienen”.
In zijn boek en ook tijdens ons gesprek in Kapellen maakte Granata duidelijk dat hij verre van tevreden was over het werk van Jules Nijs. Zijn manager was niet in staat hem goed zakelijk ter zijde te staan. Hij sprak bovendien zijn talen niet en al helemaal geen Italiaans. Bij het contract over Rocco’s rol in de film had hij vergeten de kleine lettertjes in het contract te lezen. Als gevolg daarvan miste Granata een groot deel van de inkomsten die hem voor ogen gesteld waren.
In Kapellen liet Granata me weten dat hij al ter plekke zonder Nijs aan het onderhandelen geslagen was. Toen de producer hem vroeg om zowel ‘Marina’ als ‘Manuela’ in de film te vertolken was het Rocco zelf die (met grote moeite) 50.000 Duitse marken hiervoor wist te bedingen. Het duurde niet lang of aan de zakelijke relatie tussen de artiest en Nijs kwam een einde.”

Rocco Granata wil zaal redden waar het voor hem allemaal begon 

Norbert vermeldt:
“Jules Nijs van de dancing “De Witte Molen” in Aarschot was ook verdeler van jukeboxen en zorgde er voor dat het “International Quartet” kon opnemen in de Decca Studio in Brussel. Na 2 uur studio en 1.800 BF waren “Manuela” en “Marina” ingeblikt. De rest is geschiedenis.”
(dank aan Norbert)

Viva Vlaanderen Rocco Granata

The Foottappers (dank aan truineer.be en Filip Kevers)
“In Sint-Truiden is Stanley ‘Stan’ Gajewski overleden. Een bekende Truienaar was het, een begenadigd muzikant ook, door velen op handen gedragen.
Het allereerste grote optreden van de toen zeer jonge Foottappers vond plaats in filmzaal de Victoria in de Vennestraat in Winterslag, waar later op die avond Will Tura ook een optreden verzorgde. De band trok al in een zeer vroeg stadium de aandacht van labelmanager Jules Nijs, indertijd manager van Rocco Granata. Die wilde het talent van The Foottappers graag laten persen op een 45-toerenplaatje. De vlotte sound van The Foottappers sloeg snel aan bij het jonge publiek en trok de aandacht van de radiomakers. Maar ondanks het feit dat hun singles ‘Waw-Waw’ en ‘Don’t You Cry’ mochten rekenen op een enorme airplay op de radio zowel in Belgie en Nederland, en uitstekende verkoopsresultaten kenden, werd het The Foottappers niet toegestaan op te treden in het programma Tienerklanken: hun “haar was niet aangepast” aan de waarden en normen die toen gelden op de toenmalige BRT.”

The Foottappers uit Genk
Dank aan Het Belang van Limburg: Wie kent ze nog? The Foottappers
“…De band trok al in een zeer vroeg stadium de aandacht van labelmanager Jules Nijs…”

Over ‘De witte Molen’ van Jules Nijs.

Discogs Jef Nijs

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s