Jazz in Aarschot

Wat een muziekstad: Aarschot!

Dus weldra: 5 dagen jazz in CC Het Gasthuis. 

Wo 15 Jan 15u: Thelenious (+6 jaar)

“De voorstelling Mile(s)tones, een reis door het universum van Miles Davis, was een internationale hit. Met Thelonious realiseert het gezelschap opnieuw een voorstelling waarin de muziek en de figuur van een legendarische jazzmuzikant centraal staan: Thelonious Monk.
Een drummer, pianist en bassist nemen je mee naar het New York van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument.” (dank aan Gasthuis voor info)

 

 

Do 16 Jan 20u: What a wonderful… Toots

“Vier muzikanten en zielsverwanten delen hun ervaringen, passie voor muziek en enorm respect voor Baron Toots Thielemans zaliger. Zijn lyriek en muzikaliteit zijn niet de enige dingen die Toots zo typeerden, maar ook zijn warme persoonlijkheid, zijn waardering voor en goede raad aan elke muzikant die zijn pad kruiste. ”
“Bart De Nolf, Belgisch jazzicoon op de contrabas, was gedurende 20 jaar vaste begeleider van Toots. ”
(dank aan Gasthuis voor info)

Meer info over ‘Toots’.

Ook op deze blog: “Paul Michiels met Toots”.

Vr 17 Jan 20.30: MDC III (Klinkerclub)

“Een van de vele projecten van rietblazer Mattias De Craene, MDC III, is een project met drums en saxofoon. Een opvallend verschil: De Craene nodigde twee drummers uit (Segers & Jacobs), die actief zijn geweest in de wereld van jazz, pop, vrije improvisatie en experimentele muziek. ” (dank aan Gasthuis voor info)

Za 18 Jan 17u: Orbit Folks

“Met Orbit Folks komt bassist-componist Martijn Vanbuel met zijn eigen muzikale geesteskind naar voren, en introduceert hij tegelijkertijd zijn eerste album gepubliceerd in België. Deze ‘global citizen’ woonde o.m. in Parijs, Shanghai en Taipei, en werkte op hoog niveau met schoon volk uit de jazz, pop, folk en wereld muziek.” (dank aan Gasthuis voor info)

 

Za 18 Jan 20u: Condor Gruppe

“Condor Gruppe is terug met een nieuw album, Interplanetary Travels. De titel die verwijst naar Sun Ra is geen toeval. Om de muzikale grenzen nog verder te verleggen, nam Condor Gruppe 8 nieuwe nummers op die je het griezelige gevoel geven van een horror-soundtrack, de heldhaftigheid van de beste filmmuziek en de hypnotiserende grooves van jungle stammen.” (dank aan Gasthuis voor info)

 

Zo 19 Jan 15u: Jos Moons Little Big Band

“De ‘JM Little Big Band’ speelde een schitterend concert op editie 2019 van het Jazztival. Als huisorkest zijn zij ook dit jaar weer van de partij. De JM Little Big Band is een nonet: zes blazers en drie ritmische instrumenten.
De band is ontstaan uit de samenwerking van Jos Moons, Lieven Cambré en enkele medewerkers van het CC Het Gasthuis. ” (dank aan Gasthuis voor info)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s