Jente Portland

De groep Portland heeft toch iets met Aarschot.
De zanger Jente Pironet is nl. afkomstig uit Aarschot.

Jente Pironet: vocals, guitar
Sarah Pepels: vocals, keyboards
Gill Princen: keyboards, vocals
Arno De Bock: drums, vocals

Jente en Sarah studeren aan PXL pop-en-rock opleiding in Hasselt PXL.

Studio Brussel: Beluister de gloednieuwe single van Portland: ‘Expectations’ 

Website Portland
Facebook Portland

SmartURL

Het Laatste Nieuws bericht:
“Portland mocht naar de finale van Humo’s Rockrally 2016.
De band met Aarschotse en Scherpenheuvelse roots stootte met hun dromerige popnummers door naar de finale naast negen andere finalisten.
Van de 876 bands kregen er 100 de kans zich live te bewijzen en via 10 preselecties door te stoten naar de halve finale in de Voorruit in Gent. De bandleden zelf zijn verrast dat ze zo ver zijn geraakt.
De jury was positief en we stootten door en tijdens de halve finale in de Voorruit in Gent was het al tien keer beter. Onze muziek is vooral dromerige popmuziek. Ikzelf zing en speel gitaar, Sarah zingt ook en speelt toetsen en Pieter zorgt voor de elektronica.”

Bij ‘Van Gils en Gasten’ met een merkwaardig experiment in april 2019.
“Naar aanleiding van Record Store Day, de hoogdag voor de vinyl-liefhebbers en de onafhankelijke platenzaken, zorgde de Belgische band Portland voor een heuse stunt bij Van Gils & Gasten! Tijdens de uitzending werd er met de mobiele DAFT-Instavinyl-studio in real-time een vinyl gemaakt van hun live-versie van ‘Lucky Clover’. Wie op dit door de groep gesigneerde collectors-item kans wil maken, kan deelnemen aan de wedstrijd op de Instagram-pagina van Van Gils & gasten tot maandag 17.00 uur.”

Portland won ” De Nieuwe Lichting 2018″ bij Studio Brussel.
“De samenhorigheid van de stemmen van Sarah (piano/zang) en Jente (gitaar/zang) zijn zo mogelijk een van de mooiste combo’s die ons land te bieden heeft. In ‘Lucky Clover’ grijpt Portland je vast en blijf je in de ban tot de laatste noot.”
– StuBru”

“De wereld veroveren op enthousiasme, overtuigingskracht en hard werken. Het kan. Maar Portland heeft met de fabelachtige samenzang van Jente Pironet en Sarah Pepels nóg een troef in huis. Klassieke folksongs vermomd als dromerige indiepop. Oude zielen verstopt in jonge wolven. Ze huilen niet, maar heten je zacht grommend welkom in hun melancholische universum. Unieke band”
– Pukkelpop

Ze staan ook op heel wat podia: kijk maar. Werchter en Pukkelpop zijn er maar enkele…

Meedoen aan de wedstrijd om de vinyl live geperste plaat te winnen.

vangilsengasten

WIN deze unieke vinylplaat van @portlandsounds !
Meedoen? 🎵 Volg @vangilsengasten@portlandsounds 🎵 Tag twee superfans én vertel ons WAAROM jij die plaat van Portland zo graag wil 🎵 Extra kans? Post een selfie met je favoriete plaat in je story en tag @vangilsengasten
Wedstrijd loopt tot maandag 15/04 17u!

Instagram Van Gils en Gasten

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s